Slægtsforskning


 


I lokalhistorisk forening er vi en lille gruppe, der dyrker vores store interesse, slægtsforskning. Vi vil gerne dele denne passion og inviterer andre medlemmer med interesse for slægtsforskning til at komme op på arkivet på Bredekærgård. Vi har åbent på arkivet hver tirsdag eftermiddag, og vi har dedikeret første tirsdag i måneden specielt til slægtsforskning (se nedenfor).

Vi arbejder på at inspirere og hjælpe hinanden med at overvinde de problemer og udfordringer, vi støder på i vores bestræbelser på at finde vores aner og slægtninge, samt finde ud af, hvad det var for mennesker, og hvad de lavede, og ikke mindst hvor de boede.

 

En af vores mage aktiviteter er pt. at udbygge databaserne med Ishøj slægter og Thorslunde slægter med historier og billeder, specielt billeder af de gårde, som familierne har beboet.

På Det kongelige Biblioteks hjemmeside Danmark set fra luften www.kb.dk/danmarksetfraluften har vi fundet flere hundrede luftfotos af gårde i Ishøj og Thorslunde. Billederne er downloadet og bliver lagt ind i databaserne og linket til de familier, som har beboet gårdene.

Ib Woideman m.fl. har igennem tiden samlet en del gårdhistorie, som også tilknyttes de relevante familier og gårde. Se f.eks. I3768 Anders Madsen i Ishøj Slægter.

 

Blandt de mange hjælpemidler vi benytter os af, har foreningen tegnet abonnement på MyHeritage, som bl.a. giver adgang til at søge i en kæmpe international database med pt. 9.593.122.543 historiske data (personer). Kom og se, om nogle af dine aner er i MyHeritage!

Til registrering og til at holde styr på vores aner og slægtninge bruger vi programmet Brothers Keeper. Programmet kan downloades i en gratisversion, eller man kan købe en licens for 500 kr. som giver livsvarig ret til at benytte alle programmets funktioner. Programmet understøtter mange forskellige sprog, og den amerikanske udvikler udsender til stadighed opdateringer og nye versioner. På arkivet kan du få hjælp til Brothers Keeper, for vi er eksperter i brugen af programmet.


 

Slægtsforskerdage

Tirsdage  13:00-17:00
1. tirsdag i måneden holder vi åben til kl.19:00

Hver tirsdag har du mulighed for at få hjælp. Hvis du er gået i stå med din jagt på dine aner, er du havnet i uoverstigelige problemer, eller har du mistet gejsten midt i denne skønne beskæftigelse og savner inspiration til at komme i gang igen, så kig op på arkivet.

Sted
Bredekærgård

Vil du med til en spændende aften så se datoerne HER