Værktøjer til slægtsforskning.

Værktøjer

Computer

En computer er et uundværligt værktøj til at søge informationer, registrere dine oplysninger, videregive og udveksle dine oplysninger. Det vil være en fordel med en bærbar, som du kan tage med på arkivet, og hvis du besøger slægtninge.

Scanner

En scanner kan man heller ikke undvære til scanning af billeder og dokumenter. Alternativt kan du klare dig med et digitalkamera til affotografering af dokumenter og lign.

Programmer

Anskaf dig et slægtsforskningsprogram til din computer. Der findes mange gode programmer, og de koster ikke meget. Her på arkivet bruger vi Brothers Keeper, som er billigt og godt. Hvis du vælger det, så kan du her få hjælp til installation, opsætning og brug.
Desuden findes der en masse nyttige hjælpeprogrammer, f.eks. Dage, som kan fortælle dig hvilken dato 9. søndag efter trinitatis 1751 faldt på.

Litteratur

Der findes et hav af gode bøger om slægtsforskning, hvor du kan få hjælp til at komme i gang, og desuden et stort udvalg af opslagsbøger og ordbøger.

Foreninger

Det er en rigtig god ide at blive medlem af en forening, f.eks. DIS-Dannmark, som er en landsdækkende forening for slægtsforskere. Her kan du komme i forbindelse med andre slægtsforskere og udveksle erfaringer og få hjælp af alle slags. Det koster et par hundrede kroner i årskontinget, og herfor får du bl.a. et medlemsblad 4 gange om året.
Det vil også være en god ide at være medlem af en lokalhistorisk forening i det område, hvor du bor, eller i det område, hvor dine aner stammer fra, her kan også være megen hjælp at hente.