Rockabilly i Laden

Rockabilly i Laden

Søndag den 23. september kl. 13.00 lyder startskuddet til et kæmpe ROCKABILLY SHOW i Laden på Bredekærgård i Tranegilde.

Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening og Kulturcafeen i Ishøj har slået pjalterne sammen for at kunne præsentere en rigtig Rockabilly dag med musik, Amerikanerbiler og ikke mindst de lækre saftige amerikanerburgere.

De unge piger fra 50’erne har nu chancen for igen, at iføre sig de korte skørter og give den en rigtig svingom på dansegulvet, som i gamle dage da Rockabilly-feberen var på sit højeste.

Musikken står Wild Wax Combo for. Bandet er et 3-delt rockabilly band fra København. Det blev dannet i 1996, hvor medlemmerne ønskede at spille den vilde og rå 50’s rockabilly på deres egen måde.
De har udgivet seks albums og et antal vinylplader og har spillet ved festivaler og i klubber over hele verden.
Bandet består af: Rene Karlsson, sang og oprejst bas, Walter Clerici, guitar og vokal og Mikael Findanis, trommer og vokal.

Det kulinariske står Traktørstedet for. Naturligvis bliver der serveret de sædvanlige pølser og pandekager. I dagens anledning kommer der også de skønneste, saftigste og højeste amerikaner burgere på bordet.
Amerikanerbilerne står til frit skue på gårdspladsen – de voksne kan nok ikke holde fingrene værk – der skal pilles.

 

Hvad er Rockabilly
Rockabilly er en musikgenre som opstod i USA i 1950’erne, som en blanding af country (hillbilly) og rhythm & blues, med udspring i jump blues og western swing. For dens tilblivelse krediteres oftest Elvis Presley, som måske ikke var den første, der således pepper countrymusikken op, men han gør det på en ny, sexet måde – der skabte røre og mistro i det konservative country-miljø.
Instrumenteringen i rockabilly er enkel, som regel kun to guitarer og en gulvbas. Senere kommer også trommer, klaver og saxofon til. Sangeren må gerne stønne, hikke og sukke – og så gør det selvfølgelig heller ikke noget, hvis han kan præstere nogle sexede hoftevrik! Med rockabilly blev country’ens traditionelle hovedinstrumenter – violin og banjo – dømt gammeldags, og rockabilly’ens popularitet blev en alvorlig trussel mod Nashvilles gudfrygtige country og bluegrass’ bagudstræbende lyd.
Rockabillys glansperiode var dog kort (sidste halvdel af 1950’erne). Presleys militærtjeneste, Jerry Lee Lewis’ skandalebryllup og Buddy Hollys og Eddie Cochrans dødsfald får en del af skylden, men ikke mindst ‘The British invasion’ med The Beatles i spidsen bliver rockabillys død, idet det nyetablerede rockpublikum flytter sig herover. Stilen bliver dog genoplivet flere gange, til fordel for bl.a. Brian Setzers Stray Cats.

Vedhæftede billeder kan frit bruges!

Med venlig hilsen
Peter Kay
40303538