Formandens Pen december 2013

Steen

December 2013

I år er det 50 år siden jeg blev flyttet til Ishøj. Det kan jeg vist godt tillade mig at kalde det, for som barn følger man jo bare med, når ens forældre vælger at flytte. Det er også 50 år siden jeg første gang satte mine ben i TIIF – Torslunde-Ishøj Idræts Forening. Så det var lidt sjovt, da Lars Hansen fra arkivet viste mig en gammel artikel fra Taastrup Bladet og Køge Bugt – Året der gik i TIIF.

Her er nogle udpluk fra den 50 år gamle artikel:

1963 bliver et år, der huskes i TIIF. Det var året, hvor håndboldpigerne blev sjællandsmestre og hvor serie III holdet i fodbold efter at have ligget på sidstepladsen efter forårsturneringen klarede frisag og blev i rækken. I juniorafdelingen opnåede lilleputterne det største resultat ved at score 183 mål i 20 kampe. Af målene scorede Erik Olsen alene over 100.

Videre står der:

Livet i klubben i 1963:

I TIIF skal der ligesom i alle andre foreninger med en stor ungdomsafdeling, mange ledere til for at livet i klubben kan gå rundt.

Klubbens formand er Mogens Larsen, som til januar har været formand i et år. Kasserer er Holger Nielsen, der gennem adskillige år har haft det ikke altid lette job at vogte klubbens kasse. I de forskellige afdelinger er der også ledere som har meget om ørene. I fodbold Ib Nielsen, håndbold Birgit Andersen, gymnastik Inge-Lise Andersen og i Badminton Arne Munk.

Fodboldafdelingens leder Ib Nielsen har et meget stort arbejde. Her er et par ting han må ordne: lede afdeling, køre ud med holdene, kridte bane, smøre og pumpe bolde, være linjevogter, ordne klubhus, flytte mål, stille juniorholdene, og sidst men ikke mindst samle hold. TIIF har 34 aktive seniorer og 60 drenge.

I 1963 trænede Svend-Aage Nakskov alle holdene.

Birgit Andersen er leder af håndboldafdelingen. Dameholdet trænedes af Leif Vejgård Hansen fra Roskilde. Klubben har 26 aktive herrer og damer samt 21 småpiger.

Gymnastikafdelingen ledes af Inge-Lise Andersen. Jens Olsen har det store arbejde med at træne drenge- og karleholdene. Der er 18 karle og 33 drenge til gymnastik.

Fremtiden i TIIF ??

Fremtiden er et af de største spørgsmål inden for klubben. Byudviklingen vil spille en stor rolle i fremtidens TIIF, men lige meget hvordan landet kommer til at ligge, vil klubben vokse med årene. Og TIIF har mange ønsker. Vi håber at få nye anlæg og et nyt klubhus. Klubhuset, som ligger i skolen, er utidssvarende og alt for lille til den store stab af aktive idrætsfolk, der er i klubben. Vi håber, at kommunen vil fremskynde arbejdet med den nye bane mest muligt og få den tilsået i 1964. Desuden er det vort store ønske, at problemet med klubhus vil blive afklaret i det kommende og forhåbentlige gode år.

Artiklen slutter med at Torslunde-Ishøj Idræts Forening ønsker sine medlemmer godt nytår.

Steen Skovhus

Tags: , , , ,

Download: