Mød Jytte Hilden – På sporet af årgang 1946

26/10/2016 - 19:00


De store årgange husker tilbage

Aldrig har danskernes fertilitet været så anselig som i 1940’erne. Der er derfor god grund til at tale om de store årgange. I 1946 nåede fødselstallet det højeste nogensinde – 96.111 nyfødte. Men det skortede heller ikke på mange fødsler i årene forinden og derefter.
En af dem, der lod sig føde i 1942 var Jytte Hilden.
Alle de mange børn fra 40’erne blev født ind i et fattigt samfund i skyggen af Anden Verdenskrig og atombomben. Men krig og besættelse betød også, at der blev sat nye mål, verden ændrede sig og det velfærdssamfund, som ikke mindst de store årgange har kunnet nyde godt af, blev skabt.
Flere fik en uddannelse, kvinderne myldrede ud på arbejdsmarkedet, og kønnenes ligestilling blev en del af den politiske og folkelige diskussion.
Sammen med Jytte Hilden vil vi huske tilbage til dengang, hvor verden af og til var på randen af atomkrig, hvor lønningerne steg eksplosivt og hvor provinsavisernes generalforsamlingsreferater kunne fylde hele to spalter.

Jytte Hilden, civilingeniør og tidligere kulturminister, har sammen med cand.mag. Inge Dalsgaard skrevet og redigeret bogen ”På sporet af årgang 1946” – en huskebog til de store årgange fra 40’erne – hvor vi kan læse og huske frem og tilbage, mens vi taler om barndom, ungdom, voksentid, alderdom og drømme. Både de drømme. Der er blevet opfyldt, og dem der stadig venter …..

Efter foredraget serveres en let anretning – drikkevarer kan købes ligesom Jytte Hildens bog, PÅ SPORET AF ÅRGANG 1946.

Billetpris kr. 75,00 kan købes  HER

Sted
Bredekærgård