Erik Schnetteler

06/02/2022 - 14:00


Et farverigt journalistliv
”Fra Svendborg til Kongehuset”

Efter ophævelse af restriktioner fra Coronaen tager Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening hul på alle sine aktiviteter.

De starter ud i Landsbysalen på Bredekærgård søndag den 6. februar 2022 kl. 14.00 med et helt fantastisk journalistforedrag med titlen ”Fra Svendborg til Kongehuset”.

Den første på ”skafottet”, Erik Schnettler, journalist, fortæller i causerende form om sit omskiftelige liv som journalist.
Han startede som elev i Svendborg i slutningen af 1960’erne, hvor han som en af sine første opgaver skulle skrive om sejlsport men også skulle dække mange andre stofområder. Bl.a. skulle han som falleret stud.jur. dække retsstoffet i det lille samfund, hvor alle kendte alle og hvor der skulle både diskretion og vedholdenhed til.
I 1973 kom han til København, til Politiken, hvor han fra 1975 til 1985 var kulturredaktør og chef for en broget skare af kulturjournalister. Det krævede noget af en balanceevne at skulle holde syr på en række meget talentfulde, velbegavede og overordentlig selvbevidste journalister.
Senere var han i 1988 med helt fra TV 2’s spæde start, hvor han senere bl.a. var chef for kanalens flagskib Eleva2ren og senere var med til at lancere morgen-tv i Danmark.
Erik Schnettler fortæller også om en lang række tv-programmer, han har lavet om det danske kongehus, hvor han har mødt en lang række af de kongelige. Han fortæller bl.a. om sine interviews med Dronningen og om den gang, han i blev vist rundt i Hong Kong af den vordende prinsesse Alexandra.
Senere vendte Erik Schnettler tilbage til Politiken som redaktør af navnestoffet. Efter at han er blevet pensioneret bidrager han stadig med fødselsdagsomtaler og nekrologer.

Vil du være høre dette causererende foredrag, kan du købe billet til 75 kr.
Under foredraget serveres kaffe og kage fra Ishøjs største kagebord.

Billetter kan købes HER.

Øl og vand kan købes 

Kort utilgængelig