Cabaret Nyborg Vold

29/07/2023 - 0:00


Lørdag den 29. juli 2023 drager vi mod det fynske land, hvor vi skal besøge Nyborg Voldspil og se musicalen CABARET.
Inden vi kommer til Nyborg, skal vi dog et svinkærinde forbi originalerne i Refsvindinge og Danmarks største sten.
Inden vi skal opleve den historiske musical, skal vi naturligvis nyde en dejlige middag på Nyborg Vold.

Deltagerprisen er 925 kr.

Tilmelding og betaling
Tilmelding kan ske på tlf. 4030 3538.
Betaling sker ved bankoverførsel til konto 1551-6278124
HUSK at skrive navn, adresse og telefonnr.

Prisen inkluderer:
Bustransport Ishøj – Nyborg og retur
Eftermiddags– og aftenskaffe/the
Middag på Nyborg Vold
Musicalen CABARET
Entreer

Historien bag Cabaret
Cabaret er en løssluppen og fandenivoldsk musical, og i syndens tempel – The Kit Kat Klub –
betragtes livet som en kabaret uden tanke på morgendagen. Det kan godt være handlingen foregår i
1920’erne, men Cabaret er stadig foruroligende moderne og vedkommende for den tid vi lever i netop
nu; seksualitet, kønsroller, undertrykkelse af minoriteter, økonomisk krise og en lurende krig i
horisonten.

Willkommen, bienvenue, welcome!
Den unge amerikanske forfatter Cliff Bradshaw ankommer til Berlin i slutningen af 1920’erne, hvor han møder Ernst Ludwig, der giver ham adressen til et pensionat hvor han kan bo billigt. På natklubben Kit Kat Club ser han det berlinske natteliv udfolde sig i fuldt flor, og særligt den engelske sangerinde og værtinde, Sally Bowles, fanger hans interesse. Hun opdager også ham, og næste dag flytter hun ind på hans værelse på pensionatet.
Livet er dog ikke nemt i en verden, hvor nazismen bliver mere og mere synlig, og det løsslupne liv får trange kår. Samtidig ender Cliff og Sally i forskellige forviklinger, både med deres husvært Fräulein Schneider og hendes bejler, den jødiske frugthandler Herr Schultz, samtidig med at Ernst bliver mere og mere involveret i lyssky forretninger.
I syndens tempel – Kit Kat Club – betragtes livet som en kabaret uden tanke på morgendagen fra Emcee’en og cabaret-danserne. Men Hitlers magtovertagelse er nær, og fra hans uhyggelige nazistiske hær høres ekkoet allerede: “Tomorrow Belongs To Me”.
Det kan godt være handlingen foregår i 1920’erne og 1930’erne, men Cabaret er stadig foruroligende moderne og vedkommende for den tid vi lever i netop nu; seksualitet, kønsroller, undertrykkelse af minoriteter, økonomisk krise og en lurende krig i horisonten.
Forestillingen er fyldt med Kander & Ebb’s skønne musik og fantastiske danseoptrin i bl.a. “Willkommen”, “Money”, “If You Could See Her” og “Cabaret”.

Mød originalerne i Refsvindinge
Refsvindinge bryggeri er stadigvæk et af Danmarks mindste bryggerier, men samtidig er det et af de mest kendte. Siden John fandt på Ale no. 16 i 1997, er der sket meget på bryggeriet. I takt med at salget er steget har bryggeriet måttet udvide flere gange. Den første udvidelse kom i 2005, hvor der blev bygget en ny stor lagerhal som afløste de 40 kvadratmeter lager der var til rådighed den gang. Samtidig blev der i det gamle lager lavet en dejlig ølstue som nu bruges til ølsmagninger.
I 2008 blev der installeret nyt tappeanlæg i endnu en tilbygning, og dette gjorde plads til at installere nye og bedre bryggefaciliteter, som blev taget i brug i starten af 2009, efter en gennemgribende renovering af hele bryghuset. Samtidig er der bygget ny kølehal i direkte forbindelse med tappehallen.
Refsvindinge bryggeri har siden 2001 haft et tæt samarbejde med bryggeriet Vestfyen. Dette samarbejde blev indgået for at imødekomme den stigende efterspørgsel på Johns øl. I dag bliver Ale no. 16, Mors Stout og HP Bock også brygget og tappet på Vestfyen i Assens. Refsvindinge bryggeri er meget glade for dette samarbejde som giver mulighed for bredere distribution af vores øl, og samtidig levner mere tid til at finde på nye øltyper.

Fynsk øl på fynske råvarer
Bryggerne på de 16 fynske bryggerier brænder for at brygge godt øl. De går bestandigt nye veje og prøver nye smage. Hvert år finder nye varianter vej til butikkerne. Og hvert år vinder fynsk øl masser af priser. Nu har bryggerierne fået en ny farve på smagspaletten: Fynsk malt på fynsk byg.

Ny smag i gamle rammer
Ellen og John Rasmussen fra Refsvindinge Bryggeri har stillet det gamle malteri til rådighed for Fynsk Bryggeri-Samarbejde. Malteriet har været gennem en gennemgribende renovering og kan nu levere malt produceret i de historiske rammer. Bryggerierne har nu fået mulighed for at lave øl-varianter på lokale råvarer. Det har blandt andet resulteret i lettere pilsnertyper fra flere bryggerier.

Samarbejde og innovation
De fynske bryggerier har siden 2012 samarbejdet med Syddansk Universitet om udvikling af den fynske ølbranche. Etableringen af Malteriet på Refsvindinge Bryggeri er en udløber af dette. Et andet spændende resultat af bryggeriernes samarbejde er den nye uddannelse som ølsommelier, som kan tages på Kold College (se mere på www.koldcollege.dk ).

I sommeren 2014 stiftede bryggerierne Foreningen Fynsk Bryggeri Samarbejde. Foreningens formål er at understøtte og udvikle de fynske ølprodukter og den fynske øl-kultur. Det er også formålet at øge kendskabet til de fynske ølprodukter – og dermed afsætningen af dem.

Fra fynsk byg til fynsk malt
Malt er hovedråvaren i øl. Malt produceres af maltbyg, som er en særlig bygsort. Danmark er pga et stabilt klima et smørhul for dyrkning af maltbyg. Og på Fyn har vi noget af det fineste maltbyg, der findes. På Malteriet i Refsvindinge er der i bogstaveligste forstand tale om godt, gammeldags håndværk, når byggen skal gøres klar til ølbrygning. Det meste af håndteringen af malten foregår nemlig ved håndkraft.

Byggen gennemløber en proces over 12 dage, hvor der først sættes gang i en spiring. Efter 3 dages iblødsætning lægges ”grønmalten” til spiring på spiregulv. Malten ”kastes” flere gange om dagen for at spirerne ikke skal vokse sammen.

Efter 5 dage på gulv flyttes det spirede korn til ”køllen”, som er den gamle tørreovn. Her gennemstrømmes grønmalten af varm luft i 2 døgn, hvilket standser spiringen. Ved at eksperimentere med forskellige temperaturer og tørretider kan man udvikle malt med forskellig smag og funktion. Efter tørringen er malten lagerfast og klar til at blive kørt ud på bryggerierne.

Om projektet Malteri
Projektet stod for renovering af den gamle tørreovn Køllen og Malteriets øvrige lokaler. Dernæst blev der gennemført tests og analyser indtil den rette produktionsmetode var fundet. På Malteriet produceres hvid malt. Dette giver fynske bryggerier en unik mulighed for produktudvikling og terroirmærkning og deraf følgende salgspotentiale på dansk og internationale markeder.

Projektet blev gennemført i 2014 i et dedikeret samarbejde mellem Jimmy Steen Eriksen, formand for Fynsk Bryggeri-Samarbejde, Ellen og John Rasmussen fra Refsvindinge Bryggeri, konsulent og brygmester Leif Typkær og konsulenter fra Udvikling Fyn. Driften varetages af Refsvindinge Bryggeri for Fynsk Bryggeri-Samarbejde.

Vi er stolte over at vi er blevet tildelt en pris af GURU Restaurants, som er et site hvor man kan fortælle om sine mad- og drikkeoplevelser på restauranter rundt omkring i verden. Sitet har over 30 mio besøgende på månedsbasis. Rigtig mange af de besøgende på sitet synes at vi er gode til det vi laver og det er vi rigtig stolte over. Vi siger tusind tak for de gode anmeldelser.

Damestenen (Dammestenen eller Hesselagerstenen) er Danmarks største sten.
Den ligger tæt ved den sydøstfynske landsby Hesselager. Damestenen blev ført hertil fra Sydsverige af is under den sidste istid og kaldes en vandreblok. Stenen er 10 meter høj, har en omkreds på 45,8 meter og vejer 1000 ton. Damestenen består af middelkornet granit, den er rød-grå og har flere steder smalle bånd (gange) af den vulkanske bjergart diabas. Damestenen var baggrund for talrige myter og sagn. Her er to versioner om stenens oprindelse:
Man fortæller, at en dame, der boede i Hou (den nordre ende af Langeland), forbitret over at spiret af Svindinge Kirke tjente de søfarende til for godt et mærke, i vrede engang kastede den omtalte sten imod Svindinge spir. Men uagtet man ikke kan nægte, at den gode dame har haft kræfter og forstået at tage sigte, har stenen dog kun nået 2/3 af vejen.
En anden version:
Da heksen havde kastet stenen og den var godt på vej til Svindinge, kom der en engel ned fra himlen og satte sin fod på den, så den faldt ned, der, hvor den nu ligger. Og ovenpå er der et mærke, som af en fod.

 

Kort utilgængelig