Snapse- og krydderurtetur på Ishøj Strand

25/05/2013 - 14:00


KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Snapse- og krydderurte tur på Ishøj Tangen

Lørdag den 25 maj 2013 gennemførtes den efterhånden obligatoriske årlige snapsetur, der arrangeres i samarbejde med Ishøj Kultur Café. I år var arrangementet begunstiget af godt vejr og det var med til at en give en fin stemning allerede fra starten hos de ca. 45 deltagere. Flere var gengangere var tidligere år  og blandt deltagerne var også en snapseklub, der søgte ny inspiration. Det var Jan Kristensen fra Snapsogurter.dk der med sædvanlig entusiasme gav gode råd hvordan man kommer i gang med at lave sine egne krydderurtesnapse og så var der smagsprøver af nogle nye urtesnapse, som Jan har fundet frem til.
Således godt rustet var det tid til en tur på Ishøj Tangen, så man også kunne finde nogle gode urter at tage med hjem til sin egen produktion af krydderurtesnaps. Tilbage til udgangspunktet ved Stenhuse, var der i mellemtiden stillet en række flasker frem med forskellige krydderurtesnapse, så man havde rig mulighed for at finde frem til sin egen favorit. Da det efterhånden også var var blevet en dejlig lun eftermiddag var der mange der var glade for at man foruden kryddersnapsen også kunne få en øl eller vand at læske sig på. Desuden havde Kristian Pedersen sørget for at medbringe foreningens Grill, så der også var mulighed for købe lidt fast føde i form af en dejlig grill pølse. Alt i alt blev det en rigtig
skøn eftermiddag i Ishøj Strandpark.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

_________________________________________________________________________________

 

Tag med på stranden og bliv klogere på snaps med krydderurter. Lokalhistorisk forening og Ishøj Kultur Café inviterer til Snapse- og krydderurtetur på

Lokalhistoriske Forening arrangerer igen en hyggelig og spændende tur på Ishøj Tange, hvor der er mange træer og planter der er god at sætte på snaps. Snapse- og krydderurtetur på Ishøj Strand foregår den 25. maj 2013 klokken 14.00.

Turen er arrangeret i samarbejde mellem Thorslunde Ishøj Lokalhistoriske Forening og Ishøj Kultur Cafe. Guide på turen er igen Jan Kristiansen fra Snapsogurter.dk. Denne gang har Jan en masse nye snapse med i kurven og vi kigger desuden på hvorfor planterne har været brugt som medicin helt fra middelalderen.

På snapse- og krydderurteturen får deltagerne forskellige smagsprøver. Der bliver også mulighed for at se på de forskellige planter og høre deres historie, og alle kan byde ind med egne erfaringer.

Mødestedet for deltagerne er Stenhusene på Ishøj Strand.

Køb via Billetlugen.dk

Billetter til Snapse- og krydderurtetur på Ishøj Strand den 25 maj. 2013 klokken 14.00 koster 50 kr. og kan købes ved personlig henvendelse i Ishøj Kultur Café mellem klokken 10 og 20 eller på www.billetlugen.dk.

 

Yderligere oplysninger:
Ishøj Kultur Café, tlf.: 43 57 71 28 eller på https://www.ishoejlokalhistorisk.dk/

www.snapsogurter.dk

Sted
Ishøj tange